Jas Gems Mosgroen XXL 7841 Volledige grootte weergeven

Jas Gems Mosgroen XXL 7841

Licht gevoerde jas, fluisterstil, ademend, winddicht en waterdicht. Geschikt voor alle seizoenen, in de winter te combineren met een Fleece jas als extra voering. Uitgevoerd met Hightech-membraan en gelaste naden, vele functionele zakken waaronder een grote (tunnel) achterzak en geintegreerd harnas draagsysteem. Nog leverbaar in de kleur mosgroen maat XXL.

Meer details

7841

Beschikbaarheid: Op voorraad

Waarschuwing: Laatste producten in voorraad!

€ 125,40

Aanbieding Aanbieding!

-40%

€ 209,00

Pinewood gevoerde jas Gems 7841 OP=OP
 
Licht gevoerde jas, fluisterstil, ademend, winddicht en waterdicht. Geschikt voor alle seizoenen, in de winter te combineren met een Fleece jas als extra voering. Uitgevoerd met Hightech-membraan en gelaste naden, vele functionele zakken waaronder een grote (tunnel) achterzak en geintegreerd harnas draagsysteem. De jas is een een stukje langer als normaal, verstelbare taille, vele functionele zakken zoals o.a. een grote (tunnel) achterzak, verwijderbare en verstelbare waterdichte capuchon met rand. Oranje reflecterende band welke verborgen kan worden in de kraag en een afneembare oranje band op de linkerarm.
 
Deze jas is uitstekend te combineren met de gevoerde winterbroek Gems of de zomerbroek Foxer.
 
Nog leverbaar in de kleur mosgroen maat XXL.

100% polyester
Geluidsarm
Kleur mosgroen
Waterkolom 10.000mm
Ademend 14.000 g/m2/24h (ASTM: 6.000 g/m2/24h)

Werking van een membraan:
Een membraan is een dunne vlieslaag met poriën welke zich tussen de buiten en binnenstof bevindt. De membraan voorkomt dat de binnenstof nat wordt, iedere porie is vele malen kleiner dan een waterdruppel, maar groot genoeg om een waterdampmolecuul door te laten. Zo kan water er dus niet doorheen, maar waterdamp (zweet) wel.
 
Om een membraan goed z'n werk te laten doen moet er een verschil bestaan in temperatuur en luchtvochtigheid tussen de binnen- en buitenzijde van het membraan. Doordat de lichaamstemperatuur over het algemeen hoger is dan de omgevingstemperatuur, ontstaat in de kleding een iets hogere druk dan erbuiten. Hierdoor wordt de waterdamp naar buiten 'geduwd'. Hoe groter het verschil in temperatuur, des te hoger het ademende vermogen.
 
Gaat u naar de tropen dan kan het zijn dat de temperatuur buiten uw kleding niet voldoende afwijkt van uw lichaamstemperatuur. In deze gevallen zal transpiratievocht dan ook niet goed kunnen worden afgevoerd, waardoor u nat wordt van de transpiratie.

Advies voor wassen van deze membraankleding
De gebruikelijke wasmiddelen die in een huishouden gebruikt worden bestaan uit verouderde technische en chemische componenten, deze middelen zijn absoluut niet geschikt voor de moderne technische kleding met een membraan, zij tasten de membraan aan en verhinderen de functie daarvan.

Pinewood adviseert daarom de Wash-In-Cleaner 9698 en Wash-In-Waterproofer 9692 te gebruiken voor het wassen en onderhouden van uw membraan kleding. U vindt deze onderhoudsmiddelen onder de categorie onderhoud en reiniging.